maandag 15 december 2008

Pro Forma zitting in moordzaak Bebelaar

transformanten Volgens het OM zou een lid van de geloofsgemeenschap Orde der Transformanten tijdens de moordaanslag op de Rotterdamse zakenman Frits Bebelaar (56) op 2 augustus 2008, zijn -nog onbekende- opdrachtgever telefonisch hebben laten meeluisteren.

Dit bleek vandaag tijdens een pro-forma zitting voor de Rotterdamse rechtbank, waarbij twee leden van de geloofsgemeenschap terechtstonden.

Voorts vermoedt het OM dat vijf mensen betrokken zijn bij de aanslag op 2 augustus voor de woning van Bebelaar aan de Prinses Julianalaan.

Naast  de 34-jarige Peter van W. en de 27-jarige Patrick van G., is justitie daarom nu nog op zoek naar drie andere verdachten, waaronder de daadwerkelijke schutter en de opdrachtgever. De rechtszaak tegen de twee verdachten kon gisteren nog niet inhoudelijk worden behandeld omdat het onderzoek naar de aanslag nog lang niet is afgerond.

Belastend lijkt dat bij Patrick van G. een notitieboekje werd aangetroffen met daarin een instructie 'hoe te handelen als ik word aangehouden door de politie'. Zijn advocaat stelt echter dat dat is opgesteld omdat de Orde der Transformanten al maandenlang op onder meer internet wordt bedreigd en belasterd.

Voorts is gebleken dat de bestelbus van Peter van W., die volgens het OM mogelijk is gebruikt is als vluchtauto voor de schutter, daags na de schietpartij chemisch is gereinigd en voorzien is van vier nieuwe banden.
Tevens blijkt dat een peilbaken dat onder het rechterachterwiel van een Mercedes van Bebelaar werd gevonden, door Van W. is aangeschaft.
Vreemdgenoeg vond de politie dit volgsysteem pas twee maanden na de moordaanslag. De auto was niet eerder onderzocht, omdat Bebelaar ten tijde van de aanslag in een andere wagen reed. Volgens advocaat mr. I. Weski heeft het OM verzuimd om andere mogelijke verdachten te onderzoeken.
De raadsvrouwe stelt dat justitie haar pijlen alleen maar richt op de Orde der Transformanten, dat de leden stelselmatig worden lastig gevallen door het OM en dat ontlastende informatie in eerste instantie is achtergehouden.
Het schorsingsverzoek werd afgewezen zodat de verdachten nog drie maanden vastzitten.

Het motief voor de aanslag zou zijn dat de Orde Frits Bebelaar verantwoordelijk hield voor een lastercampagne tegen de Orde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: