maandag 15 december 2008

Nieuw onderzoek moord op Milica van Doorn

Milica van Doorn
milica
Het Openbaar Ministerie in Haarlem heeft opdracht gegeven tot nieuw DNA-onderzoek in de zaak van de moord op Milica van Doorn (18).
Het onderzoek richt zich op mannen die ten tijde van het misdrijf tussen de 16 en 30 jaar oud waren en in de wijk Kogerveld woonden.

De selectie van deze groep is gebaseerd op het daderprofiel en op de resultaten van het zogeheten ethniciteitsonderzoek van de op het slachtoffer gevonden DNA-sporen.
Milica van Doorn werd op 8 juni 1992 dood gevonden in een kerkvijver in de wijk Kogerveld in Zaandam. Zij was die nacht verkracht en vervolgens gedood met een mes.

In pogingen de zaak tot een oplossing te brengen werd eerder al grootschalig DNA-onderzoek verricht, maar zonder resultaat.
In het huidige onderzoek gaat het om een groep van 75 mannen, van wie er 69 reeds hun medewerking hebben verleend. Van twee mannen was al DNA beschikbaar; van de resterende vier is geen adres bekend. Justitie werkt er hard aan hen alsnog op te sporen en ook hen te verzoeken wangslijm af te staan.

De medewerking aan het onderzoek is vrijwillig. Wie niet meewerkt, is niet automatisch verdachte, volgens het OM (jaja). De resultaten van het vergelijkend onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut worden eind dit jaar verwacht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook