dinsdag 16 december 2008

Lau Geraets blijft verdachte in Venrayse verdwijningszaak.

De rechtbank in Roermond heeft vandaag besloten dat Lau Geraets verdachte blijft in de Venrayse verdwijningszaak. Zijn advocaat Marcel Heuvelmans had in een speciale procedure gevraagd om beëindiging van de vervolging van G. Justitie verdenkt G., zijn zoon Roy en een handlanger van betrokkenheid bij de verdwijning van Karim Fourkour (19) en Fouad Bendella (23).

De beide Marokkanen werden waarschijnlijk betrapt toen ze inbraken bij een hennepkwekerij in Venray. De politie denkt dat ze zijn vermoord.

De lichamen zijn nooit gevonden.
Heuvelmans zegt een “heel naar gevoel” aan de uitspraak over te houden. “Zonder de uitzending van Peter R. de Vries had het Openbaar Ministerie met lege handen gestaan en was mijn cliënt niet langer vervolgd. Daarom moést de uitzending op 30 november plaatsvinden, twee dagen voordat mijn verzoek diende. Dat is geen toeval, dat hebben het Openbaar Ministerie en Peter R. de Vries samen zo geregisseerd”, aldus de advocaat.

Er is een beloning van 25 duizend euro uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak (maar reken er niet op dat die wordt uitbetaald, justitie weet gewoonlijk wel een reden om niet of maar een deel uit te betalen aan een tipgever).

Update Mei 2014:
Inmiddels zijn de lichamen van beide marokkanen gevonden in een bos vlak bij een voormalige woning van Lau. Lau zou in de gevangenis  tegen een meegedetineerde alles opgebiecht hebben

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook