vrijdag 19 december 2008

Daniel Sowerby in beroep bij Europese Hof

Daniel Sowerby bij zijn eerdere veroordeling
Daniel Sowerby (50), de in 2006 wegens de moord op Gerard Meesters (52) tot levenslang veroordeelde Brit heeft beroep aangetekend bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg tegen zijn veroordeling tot levenslang.

Dat heeft advocatenkantoor Anker&Anker uit Leeuwarden laten weten.

Gerard Meesters werd in 2002 in de deuropening van zijn woning in Groningen doodgeschoten. De dader maakte deel uit van een internationale drugsbende, die op zoek was naar de zus van het slachtoffer omdat zij in Spanje een grote hoeveelheid drugs van de bende zou hebben gestolen. Hij werd op 7 juli 2005 tot levenslang veroordeeld.

Sowerby heeft altijd ontkend de moord gepleegd te hebben. Desondanks werd de Brit tot aan de Hoge Raad veroordeeld tot levenslang. Zijn advocaat stelt dat het bewijs te mager was om tot een veroordeling te komen. Vooral de verklaring van medeverdachte Steven B., die in hoger beroep geen inhoudelijke verklaring wilde afleggen, is volgens de advocaat van Sowerby ten onrechte gebruikt als cruciaal bewijs tegen zijn cliënt.


Update Mei 2011: Robert Dawes (40),die er van wordt verdacht de opdracht tot de moord gegeven te hebben, is door Dubai uitgeleverd aan Spanje waar hij terecht zal staan wegens drugssmokkel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: