donderdag 27 november 2008

Nog twee aanhoudingen in Hyves-loverboy zaak

De politie heeft vandaag (27-11-2008) nog twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar loverboys waarbij eerder deze maand al drie mannen werden gepakt.

De twee maken deel uit van een groep mannen, merendeels van Turkse afkomst, die de politie verdenkt van vrouwenhandel. De mannen zouden de afgelopen jaren tientallen vrouwen via internet hebben geronseld voor de prostitutie.

Ze gebruikten geen grof geweld, maar maakten de vrouwen afhankelijk en zetten ze psychisch onder druk. De vrouwen werden veelal benaderd via websites als Hyves en Partyflock. Hierbij werd onder andere het account 'misterr_diamond' gebruikt.

De eerste nieuwe verdachte, een 42-jarige man, werd vorige week donderdag op Schiphol gepakt vlak voor hij in een vliegtuig naar Turkije wilde stappen.

Volgens de politie werkte deze man als chauffeur voor de loverboys; hij zou de prostituees hebben opgehaald en naar hun werkadressen hebben gebracht.

Ook zou hij geld hebben witgewassen. Bij zijn aanhouding had de man een behoorlijke hoeveelheid geld in zijn onderbroek verstopt.

De tweede arrestant is de 37-jarige Nino Castello (aka Nino Youssouf). Hij werd woensdag in Den Haag aangehouden. Net als de drie mannen die enkele weken geleden al werden gepakt zou hij via internet op zoek zijn geweest naar jonge vrouwen om hen in de prostitutie te laten werken. Hij opereerde op internet onder de profielnamen Nino en Gilette, aldus de politie.

Onder de drie mannen die eerder werden gepakt waren twee broers Murat en Mehmet O. uit Den Haag en een man uit Nootdorp. De groep zette de vrouwen aan het werk in de rosse buurten van Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Utrecht.

Alle verdachten zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de prostitutie via Hyves

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: