maandag 3 november 2008

Joran overweegt aanklacht tegen de Vries

Bert Rooij, de advocaat van Joran van der Sloot, onderzoekt de mogelijkheid om Peter R de vries voor de rechter te slepen. De misdaadverslaggever zou met zijn uitzending over de zaak Holloway inbreuk hebben gemaakt op het auteursrecht van Joran van der Sloot.

Van Rooij trekt een anologie met de Endstra tapes. Volgens het gerechtshof was er geen sprake van auteursrechtelijk beschermd materiaal. De Hoge Raad daarentegen stelde afgelopen mei dat de tapes wel degelijk auteursrechtelijk zijn beschermd. “De uitingen van iemand zijn daarmee beschermd, als iemand anders die gebruikt is dat een inbreuk op je auteursrecht”, vertelde De Rooij in een interview. “De Vries nam met behulp van een verborgen camera een bekentenis af van Joran. Als er sprake is van een inbreuk dan overwegen we uiteraard een schadevergoeding”.

De Vries zegt in de tv-gids de claim graag tegemoet te zien. De misdaadverslaggever is van mening dat De Rooij, “zich beter kan bezighouden over de inbreuken die Joran heeft gepleegd op het jonge leven van Natalee Holloway”, aldus De Vries. “Een rechtszaak is een mooi moment om nog eens uitleg over het gedrag van Joran te vragen.”  Dat laatste is natuurlijk onzin. Bij zo'n rechtzaak gaat het om auteursrecht, niet om de schuld of onschuld van Joran

Natalee Holloway verdween drie jaar geleden op Aruba. Van der Sloot vertelde voor een verborgen camera dat hij wel degelijk wist van de verdwijning van de Amerikaanse studente. Holloway werd volgens Joran onwel tijdens het vrijen. Samen met een vriend zou hij haar lichaam hebben gedumpt in zee.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: