dinsdag 25 november 2008

8 jaar cel voor doodslag Fer Loontjens

De rechtbank in Maastricht heeft maandag de Molukkers Stephano P. (32) en Gennaro S. (33) veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar voor de doodslag op Fer Loontjens (47). Loontjens overleed na een caféruzie, op carnavalszondag in Geleen. Het Openbaar Ministerie had tien jaar cel geëist.

P. en S. worden gezien als de hoofddaders en leiders van de bende die al lange tijd het uitgaansleven in Geleen onveilig maakte.

Gennaro S. is een voormalig lid van de bende van Leerdam, een gevreesde criminele organisatie die in de jaren negentig achter tal van geweldsdelicten als afpersingen en roofovervallen zat, alsook een reeks aan misdrijven, waarbij destijds twee doden vielen.

Twee andere mannen Barry H. en Rick D., werden door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor het medeplegen van doodslag. Drie verdachten werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het OM had tegen hen celstraffen tot acht jaar geëist. De advocaten van S. en van de andere twee veroordeelde mannen kondigden aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

P. vertelde de rechtbank dat hij Loontjens met een barkruk wilde slaan, maar dat hij het slachtoffer niet heeft geraakt. Volgens het OM deelde S. tijdens de vechtpartij de eerste klap uit. S. ontkent dat.

Dat Loontjens uit balorigheid twee keer op de gokkast naast hem sloeg, zou de aanleiding voor de ruzie zijn geweest. Op die gokkast was een van de bendeleden aan het spelen en hij zou niet van het slaan gediend zijn geweest.

Loontjens werd daarop door S. hardhandig de kroeg uitgezet. Het slachtoffer keerde echter terug en viel S. aan. In hooguit twintig seconden daarna werd Loontjens door meerdere mannen geslagen en geschopt, ook toen hij al bewusteloos op de grond lag. De daders sloegen na de vechtpartij op de vlucht en werden op basis van getuigenverklaringen gevonden en opgepakt.

De veroordeelde mannen hebben bijna allemaal een strafblad voor diefstal en bedreiging. P. werd eerder veroordeeld voor doodslag op op kastelein Tonny Kentjens in 1997 in Geleen. S. kreeg een straf van elf jaar voor roofovervallen, afpersing en bedreiging.

Gennaro die nog vast zit is tevens verdachte, dan wel getuige in de zaak van de mislukte aanslag op Marlon Dalfour (34) in de Andries Vierlingstraat in Amsterdam, op 10 augustus.

Hij is in het bezit van een tatouage die bij een aantal andere criminele molukkers ook wordt gezien en zou horen bij de zgn Tattoo-killers

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: