woensdag 22 oktober 2008

Beter 3 kinderen verkrachten dan een paard?

Van de rechtbank in Leeuwarden mag de 24-jarige ontuchtpleger Michel B. uit Heerenveen niet elektronisch worden gevolgd via gps (global positioning system).

Eerder hadden het Openbaar Ministerie (OM) en de reclassering hier uitdrukkelijk bij de rechtbank om gevraagd. Wel kreeg Michel B. een jaar cel voor het seksueel binnendringen bij drie minderjarige meisjes en tbs met voorwaarden.

Volgens het OM en de reclassering is het elektronisch volgen van de man nodig omdat de kans dat hij zich opnieuw aan jonge meisjes vergrijpt, extreem groot is.

De meisjes die destijds dertien en vijftien jaar oud waren, zijn door Michel B. twee jaar lang misbruikt. Hij heeft toegegeven seks te hebben gehad met de meisjes, maar sprak zelf van relaties in plaats van misbruik.

B. zegt dat hij zich emotioneel nog maar twaalf jaar oud voelt en dat hij daardoor niet in gaten had dat hij verkeerd bezig was.

Deskundigen zeggen dat de ontuchtpleger last heeft van een "onverwerkt misbruikverleden'' en een asociale persoonlijkheidsstoornis.

Of 1 jaar cel voor het 2 jaar lang verkrachten van 3 jonge meisjes teveel of te weinig is, laat ik even in het midden, maar het staat in schril contrast met de 3 jaar cel (waarvan 1 jaar voorwaardelijk) en TBS die gisteren in Amsterdamse rechtbank werd geeist tegen Jody van G. voor............. het neuken van een paard.

Jody werd in een manege in Doorwerth half naakt betrapt in november 2006 terwijl hij een paard aan het 'bestijgen' was. Toegegeven, hij stelde zich ook agressief op tegen de stalknecht die hem betrapte. Jody zit al 2 jaar in voorarrest, sowieso langer dus dan Michel B.'s opgelegde straf (1 jaar is in praktijk 10 maanden).

Welkom in de wondere wereld van het Nederlands recht

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: