vrijdag 3 oktober 2008

24 jaar voor moord, poging tot moord en verkrachting

Brian R. is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 24 jaar celstraf. De rechters houden hem verantwoordelijk voor moord, meerdere pogingen tot moord en verkrachting. Het Openbaar Ministerie (OM) had levenslang geëist.

De schietpartij vond in januari 2007 plaats op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht. Volgens het OM was er sprake van ‘een volstrekt willekeurig slachtoffer van de blinde woede van de verdachte’.

R. zou kort voor de schietpartij in een kroeg stevig zijn toegetakeld. Hij regelde enkele vuurwapens en beschoot twee willekeurige personen. Beiden overleefden het incident.

Een ander slachtoffer, dat R. tegenkwam na een tijd in de buurt te hebben rondgereden, overleefde de schietpartij niet. De 34-jarige Antilliaan schoot hem van dichtbij in de borst. R. vluchtte na zijn misdaden naar Leeuwarden.

De rechters achtten bewezen dat hij daar twee maanden later een vrouw verkrachtte. R. heeft een gewelddadig verleden. Zowel in Nederland als op Curaçao is hij meerdere keren veroordeeld tot celstraffen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: