dinsdag 9 september 2008

Onderzoek naar moord op Victor 't Hooft loopt nog door.

De rechtbank Den Haag opent vandaag (9-9-2008) opmerkelijk. De familie van de doodgeschoten Victor 't Hooft mag niet in de zaal. Alleen op de tribune.

Vermoedelijk vreest de rechter in deze moordzaak voor emoties en het moet gezegd: de hoofdverdachte Remond P, is géén man om snel van te gaan houden.
Remond is een ontkénnende verdachte, stelt Kuijpers tijdens deze regiezitting. "Er wordt mij een kunstje geflikt", citeert Kuijpers zijn cliënt, "ik word erin geluisd."

Weliswaar is het DNA van de verdachte gevonden op kogelhulzen en een patroonhouder, maar DNA kán versleept worden en het ontbreekt volgens de advocaat aan daadwerkelijk bewijs dat Remond de moord heeft gepleegd. Zijn bivakmuts mag dan 'tijdens de schietpartij' zijn afgetrokken door de echtgenote van Victor 't Hooft, de advocaat hecht weinig waarde aan haar verklaring dat zij de dader herkende -van een verjaardagsfeest in Amsterdam 12 of 16 jaar geleden. Remond is verder rechtshandig en niét linkshandig, zoals de schutter moet zijn geweest, en de politie moet nu niet aankomen met 'dat Remond de colafles met links opendraaide'.

Ook heeft hij geen Amsterdams accent zoals de getuige van mening was. Hoe dan ook moét Remond op de datum van de moord -7 november 2007- thuis zijn geweest, want hij had die dag geen oppas en deze man laat nooit zijn dochtertje alleen -aldus Kuijpers tegenover een nauwelijks geïrriteerd rechterlijk trio. En o ja: de gebruikte geluiddemper zit scheef op het pistool, dus dat klopt niet. "Plof, plof, plof", doet advocaat Kuijpers de schoten na. "Ik zou me met zo'n pistool veiliger voelen als het op me gericht is, dan wanneer ik het in mijn hand heb." Omdat het publiek achter glas zit, ontbreekt het in de rechtszaal aan gesnuif. De officier van justitie zegt te kunnen bewijzen dat Remond geschoten heeft. "Dit is een sterke zaak." Het onderzoek naar 'zijn opdrachtgevers' loopt echter nog. Er zijn 'verklaringen' die pas op de zitting van 2 december aan de orde komen. Advocaat Kuijpers bozig: "Als die verklaringen bélastend zijn, dan hadden ze hier met een nietje er doorheen voor onze neus gelegen. Anders zijn ze óntlastend en wil ik ze zien!"

In de visie van Justitie -maar 2 december horen we meer- heeft Voorburger Raymond P. met hulp van de geboren Voorburgse Saloua A. en Hagenaar Lesley S. de moord op vastgoedman Victor 't Hooft gepleegd. Waarom is de zakenman vermoord? Justitie zegt nog onderzoek te doen naar 'de opdrachtgevers'. De beide medeplichtigen werden verdacht van het gezamenlijk 'voorverkennen' van de omgeving van de woning van het slachtoffer -een half uur voor de moord. Ook zouden zij vervoermiddelen voor de dader hebben geregeld: een Yamaha scooter en een fiets. Tijdens de regiezitting van 9 september wordt Saloua vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

"Het Haags geruchtencircuit draait op volle toeren", zegt advocaat Kuijpers over de zaak Victor 't Hooft. "Er zou 88 miljoen liggen te wachten…" "Tegen mijn cliënt zei de politie: als je zegt wat je weet, kun je 2 ton van de familie verdienen."

Update 3 April 2009: Alle verdachten zijn vrijgesproken

Zie ook: Dáárom werd Remon P vrijgesproken

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: