donderdag 25 september 2008

Dode bij schietpartij in Bon Futuro gevangenis

Vanmorgen om tien over tien is een gevangene in de Bon Futoro gevangenis, Cornelis Walker (39), doodgeschoten in de gang voor het Vocational building van de Bon Futuro-gevangenis. De revolver waarmee de dader Walker doodschoot werd aangetroffen naast het lichaam. De dader(s) is(zijn) nog onbekend.

Tegen Walker was eerder deze maand levenslang geëist door het Openbaar Ministerie. Walker was tien feiten ten laste gelegd, waaronder diefstallen van dure auto's, twee aanslagen en een moord met een machinegeweer.

In de Bon Futoro gevangenis zijn sinds 2004 vijf gedetineerden om het leven gekomen. Vier daarvan werden doodgeschoten met een vuurwapen. De wapen zijn hierbij altijd teruggevonden, maar de daders nooit.

Vuurwapens blijven een grote bron van zorg in de gevangenis. Soms worden wapens bij het binnensmokkelen gevonden, maar er komen er nog genoeg door de controle.

De gevangenis heeft veel gangen en corridors en een tekort aan cipiers wardoor geweld relatief vaak voorkomt. Het motief van de schietpartijen ligt meestal in de afrekeningssfeer. Walker heeft met zijn daden kennelijk veel vijanden gemaakt. Voor de rechter gaf hij aan dat hij dit deed omdat hijzelf anders het leven zou laten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: