vrijdag 8 augustus 2008

Vrijspraak na dreig e-mail aan Wilders

Een man is vrijdag vrijgesproken van het bedreigen van PVV-voorman Geert Wilders. De 39-jarige inwoner van Raalte had in aanloop naar de verschijning van Wilders' film 'Fitna' een boze e-mail naar de politicus gestuurd.

Volgens het Openbaar Ministerie werd Wilders met de dood en zware mishandeling bedreigd. Het had een werkstraf van veertig uur geëist, waarvan twintig uur voorwaardelijk.

De 39-jarige man, volgens de rechtbank een moslim, schreef onder meer: "Vuile Geertje, je tijd is gekomen, wie het laatst lacht, lacht het best". De politierechter van de rechtbank in Zwolle-Lelystad oordeelde dat de woorden 'je tijd is gekomen' meerdere betekenissen kunnen hebben en dus niet vaststaat dat het zonder meer doodsbedreigingen zijn.

Dat Wilders volgens de aangeklaagde ook besneden zou moeten worden, vindt de rechter geen dreiging met zware mishandeling. Het tegen iemands wil besnijden is te classificeren als mishandeling, niet als zware mishandeling, aldus de politierechter.

De man heeft verklaard dat hij boos was dat Wilders zijn geloof bekritiseert, maar dat hij spijt heeft van de mail.

Vreemd, de rechter vindt dus wel dat er gedreigd is met mishandeling, niet met zware mishandeling, maar spreekt vervolgens vrij. Een persoon die een agent echter 'homo' noemt, wordt wel veroordeeld.

Kan me vergissen, maar gedwongen besnijdenis levert blijvend letsel op en is dus zeker zware mishandeling.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: