donderdag 21 augustus 2008

Ex-agent de cel in voor poging tot doodslag

De oud-agent I.B. (30) uit Spijkenisse die in Mei met een groepje vrienden een man in het centrum van Rotterdam in elkaar geslagen heeft, moet een half jaar de cel in. Bij de vechtpartij ging I.B. volledig door het lint.

De dronken feestvierders trapten hun slachtoffer, zelfs toen die weerloos op de grond lag, hard tegen het hoofd. Na een gerichte stomp ging de 19-jarige Rotterdammer knockout. Poging doodslag, aldus het OM, dat straffen tot 1,5 jaar cel had geëist.

De camera’s bij de Oude Binnenweg legden in de nacht van 3 op 4 mei haarscherp vast hoe een verjaardagsfeestje van de broer van I.B. een ongewoon gewelddadige einde kende. Na ‘vieze opmerkingen’ tegen hun vriendinnen komen de mannen in actie.
,,Na een klap in het gezicht rent het slachtoffer weg. Je zou denken, nu is het over. Maar u vindt het nodig om achter hem aan te gaan,’’ hield de rechter de verdachten gisteren voor.
,,Als hij is gevallen, begint het pas écht. En als hij knockout is, lopen jullie weg alsof het klusje is geklaard. Iemand ligt er voor dood bij, maar niemand bekommert zich om hem.’’ De officier van justitie: ,,Het is verbazingwekkend hoe het slachtoffer er fysiek goed vanaf is gekomen.’’
Drank was het excuus dat de vechtersbazen in de rechtszaal aanvoerden.

Hij is medeplichtig aan poging tot doodslag. De oud-agent was al eerder wegens het incident door de politie ontslagen. Het slachtoffer kreeg vijfhonderd euro schadevergoeding.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: