vrijdag 8 augustus 2008

Bizarre ontucht uitspraak niet van deze tijd

De beslissing van een politierechter in Den Bosch om een man te veroordelen voor ontucht wegens het stiekem filmen van seks is 'bizar'. Dat vindt hoogleraar strafrecht en advocaat Geert-Jan Knoops. De verdachte, geen cliënt van Knoops, kreeg donderdag een werkstraf van vijftig uur en moet een schadevergoeding van 350 euro betalen.

De 21-jarige Bosschenaar maakte in december 2006 opnamen van het vrijende stel door zijn mobiele telefoon met camera boven een deur te houden. Hij verspreidde de beelden onder drie mensen. Daarmee taste hij volgens de rechter de eer en goede naam van de vrouw aan.

Volgens de rechter heeft ontucht betrekking op 'handelingen van seksuele aard die in strijd zijn met sociaal-ethische normen'. Uit eerdere uitspraken zou niet blijken dat de verdachte daar zelf aan mee moet doen. Het filmen van seksuele handelingen is volgens de rechter in strijd met sociaal-ethische normen en kan daarom worden bestempeld als ontucht.

Knoops vindt dat met deze uitspraak het begrip 'ontucht' veel te ver wordt opgerekt. "Die rechter is niet van deze tijd."

Met de steeds verder doorsijpelende normen en waarden van de CU in onze maatschappij is deze uitspraak misschien juist wél van deze tijd: een schrikbarende vaststelling. Omwille van een regeerakkoord wordt de grote massa gehouden aan de normen en waarden van een kleine groep.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: