vrijdag 11 juli 2008

Vrouw biecht 12 jaar oude moord op

Een nu 50-jarige vrouw uit Hellevoetsluis heeft twaalf jaar na dato uit wroeging opgebiecht dat zij haar echtgenoot heeft gedood.

De man zou geen zelfmoord hebben gepleegd, zoals destijds werd aangenomen. De vrouw meldde zich onlangs op het politiebureau. Ze is dinsdag na onderzoek door een coldcase-team van de politie Rotterdam-Rijnmond aangehouden en in bewaring gesteld op verdenking van doodslag.

Het lichaam van de destijds 29-jarige man werd in juni 1996 aangetroffen in de echtelijke woning in Hellevoetsluis. Na onderzoek concludeerde de politie dat hij zich had verhangen. Er werden geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf en er liep op dat moment een onderzoek naar de man wegens seksueel misbruik met kinderen. "Hierin zou ook het motief van de vrouw hebben gelegen," volgens het Openbaar Ministerie. Of het om de eigen kinderen van de vrouw ging, laat de OM woordvoerster in het midden.
Sinds een wetswijziging in 2005 kunnen moord en doodslag niet meer verjaren. Maar ook zonder die wetswijziging zou de Hellevoetse nog strafbaar zijn geweest. De verjaringstermijn voor de vervolging van moord stond op 18 jaar, voor doodslag op 15 jaar.

Daderwroeging is een vaker voorkomend verschijnsel. Een vermoedelijke schutter uit Den Bosch die betrokken was bij een viervoudige moord op een landgoed in Hilvarenbeek pleegde uit wroeging in 2003 zelfmoord. Bij die moord in 1998 werden twee onschuldige broers die toevallig getuige waren van een liquidatie ook doodgeschoten.

Ook Shaban S, biechtte onlangs de moord op zijn vrouw op. Jarenlang was er gedacht dat zij zelfmoord pleegde.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: