woensdag 9 juli 2008

Eis 9 jaar in hoger beroep voor Utrechtse 'Craig David' verkrachter

imageVoor het verkrachten van twee prostituees en drie pogingen daartoe  heeft justitie in hoger beroep negen jaar cel geëist tegen een 26-jarige man uit Utrecht. De verdachte, Shawn M., zegt zelf onschuldig te zijn en wordt daarin gesteund door een 23-jarige getuige die als prostituee werkte aan het Zandpad in Utrecht.

De vrouw verklaarde tijdens een eerdere behandeling van de zaak bij het gerechtshof in Arnhem de echte dader te kennen, omdat die wel eens bij haar als klant over de vloer kwam. Het signalement dat zij van die man opgaf, kwam echter sterk overeen met dat van M.

Ondanks de verklaring van de vrouw is justitie ervan overtuigd dat M. zich tussen 18 april en 14 mei 2006 aan het Zandpad en de Europalaan in Utrecht vergreep aan de vrouwen. Dat het bij drie prostituees bij een poging tot verkrachting bleef, was te danken aan heftig tegenstribbelen van de vrouwen, verklaarde de politie na de aanhouding van M. op 16 mei 2006. Volgens justitie handelde M. gewelddadig en intimiderend. Hij zou zijn slachtoffers de keel zo hard hebben dichtgeknepen dat enkele vrouwen voor hun leven vreesden.

Ook de rechtbank in Utrecht, die M. vorig jaar tot zes jaar cel veroordeelde nadat het Openbaar Ministerie tien jaar cel had geëist, was ervan overtuigd dat M. de dader is. Volgens de rechters doken er 'opvallende' overeenkomsten op in de aangiften van de slachtoffers. Zo sprak de man gebrekkig Nederlands, Engels en Papiamento door elkaar, vluchtte hij op een fiets en wilde hij verschillende malen het nummer 'Walking away' van de Britse r&b-zanger Craig David horen.

Het gerechtshof in Arnhem doet over twee weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: