dinsdag 15 juli 2008

10 jaar voor verkrachting 14 jarige uit Tweede Exloërmond

De rechtbank in Assen heeft de 55-jarige Hans R. uit de Duitse plaats Meppen vandaag conform de eis veroordeeld tot tien jaar celstraf. Op 4 oktober 2007 ontvoerde en verkrachtte hij de 14-jarig Amber uit Tweede Exloërmond.

Het meisje, dat een vriendinnetje was van Suzanne Wisman die in 2006 ook werd verkracht en uiteindelijk werd vermoord, verklaarde doodsangsten te hebben uitgestaan.  Amber werd ontvoerd op de Oude Dijk tussen Exloo en Tweede Exloermond. Ze werd de auto ingesleurd en in Musselkanaal verkracht. Een oplettende buurtbewoner sloeg echter alarm nadat hij het meisje in de slingerende auto op de ruiten zag bonken. Een ander waarschuwde de politie toen hij haar fiets vondt. Na een achtervolging wist de politie de Duitser aan te houden in Gasselterveen.

De destijds 12-jarige Suzanne Wisman kwam uit hetzelfde dorp als het 14-jarige slachtoffer van R. Het meisje was bang dat ze, net als Suzanne, niet zou overleven. R. moet ruim 3000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

R. is in Duitsland al meerdere keren veroordeeld voor verkrachting en pogingen daartoe.


Update:Op 23 juli 2009 krijgt hij in hoger beroep 12 jaar. Hans R. gaat in cassatie, dit wordt op 7 juni 2011 afgewezen maar hij krijgt 6 maanden korting op de celstraf wegens overschrijden redelijke termijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: