woensdag 25 juni 2008

Weer duo ontsnapt aan mensenhandelaren

Rechercheurs in Groningen onderzoeken een tweede zaak waarbij een moeder en kind zijn ontsnapt aan mensenhandelaren. Het gaat om een 36-jarige Armeense en haar 10-jarige zoon.De twee werden vastgehouden in een bordeel in Moskou. Op dinsdag 23 oktober vorig jaar werden ze samen met twee andere vrouwen en een 8-jarige nichtje vervoerd naar Nederland.

Bij het Overijsselse Rijssen kreeg de bestelbus een aanrijding. Toen de bestuurder praatte met de bestuurder van de andere wagen, zagen de twee kans te ontsnappen.

De moeder en zoon hielden een auto aan. De bestuurder zette hen op een paar honderd meter van het politiebureau in Rijssen af. Via de politie in Rijssen kwamen de twee terecht in opvangcentrum Ter Apel. Het duo was volledig getraumatiseerd. Het duurde maanden voordat moeder en zoon volledig gehoord waren en aangifte deden. De politie roept nu de hulp in van getuigen.

Het mensenhandelteam van de Groninger politie doet al onderzoek naar een soortgelijke zaak. Vorig jaar wisten een Russische vrouw en haar dochter te ontsnappen uit een illegaal bordeel ergens in Nederland. De twee verklaarden in de prostitutie gelokt te zijn in Moskou. Na verkocht te zijn aan mensenhandelaren, belandden ze in een illegaal bordeel ergens in Nederland. Een klant hielp de twee ontsnappen en zette ze af bij het politiebureau in Groningen.

In de zaak van de Russen heeft de politie inmiddels ruim tachtig tips binnengekregen. Die hebben betrekking op de persoon die de twee in Groningen heeft afgezet, op de mogelijke omgeving waarin de vrouwen vast werden gehouden en op motorclubs waarvan de leden mogelijk het bordeel bezochten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: