dinsdag 24 juni 2008

Weblogger Ertan veroordeeld voor aanzetten tot haat

De vanuit nederland opererende weblogger Ertan is door het Gerechtshof Amsterdam opnieuw veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur wegens het aanzetten tot haat en geweld tegen homo's. Ook is hij veroordeeld voor het beledigen en bedreigen van toenmalig minister Verdonk van Vreemdelingenzaken.

In 2004 en 2005 deed het Meldpunt Discriminatie Internet(MDI) aangifte tegen Ertan, nadat meer dan 130 meldingen over zijn sites waren ontvangen. In juni 2006 veroordeelde de rechtbank Amsterdam Ertan al tot 100 uur taakstraf. Ertan en zijn advocaat waren het met de veroordeling oneens, maar het Hof komt in hoger beroep tot exact dezelfde straf.

Ertan riep op zijn weblog onder meer op om minister Verdonk te stenigen. Bovendien stelde hij dat ‘zodra de islamitische wet van kracht is in Nederland, ik de eerste zal zijn die elke protesterende homo met het hoofd naar beneden van de Westertoren af zal duwen.’ Ook schreef Ertan het homomonument te willen opblazen en riep hij zijn lezers op een ‘explosief feestje’ te maken van de Canal Parade.

Volgens het Hof heeft Ertan met zijn teksten bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet en druisen dergelijke uitingen in tegen de normen en waarden van de Nederlandse samenleving.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: