donderdag 26 juni 2008

Politieagenten vervolgd voor mishandeling

Twee politieagenten uit Middelburg worden door Justitie vervolgd voor het gebruiken van geweld tijdens een scholierendemonstratie op 23 november 2007 in Middelburg.
De rijksrecherche stelde een onderzoek in naar het geweld dat de politie gebruikte. Daarbij gingen ze scholieren met lange wapenstokken te lijf.Het rapport wordt (natuurlijk) niet openbaar gemaakt, maar is voor Justitie voldoende voor vervolging.
Naast de vervolging wordt naar de twee, samen met nog twee andere agenten, een disciplinair onderzoek ingesteld. Ook dat onderzoek is niet openbaar.
De scholieren protesteerden in november tegen de 1040-lesurennorm. Ongeveer vijfhonderd scholieren in Middelburg bezetten een kruispunt en gooiden met volle frisdrankblikjes en rauwe eieren.

Dappere politieman arresteert met gevaar voor eigen leven een klein jongetje dat een ei gooide
Volgens het Openbaar Ministerie is door de politie proportioneel geweld gebruikt door de menigte met de wapenstok uiteen te drijven.

Twee agenten gingen voor justitie echter te ver en sloegen ook weglopende scholieren. Hen wordt mishandeling ten laste gelegd.
(26-6-08)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: