vrijdag 20 juni 2008

OM niet ontvankelijk in zaak tegen verdachten moordaanslag op Cor van Hout

corvanhout-vermoordDe rechtbank in Haarlem bepaalde vandaag dat het OM niet ontvankelijk is in de vervolging van de Maruf M.(52) en Nico V.(43) voor de mislukte moordaanslag op Heineken-ontvoerder Cor van Hout in 2000.
Officier van justitie Saskia de Vries had acht jaar gevangenisstraf geëist tegen beide verdachten.

In 2001 zag justitie af van verdere vervolging van de twee mannen. In februari vorig jaar begon een nieuw onderzoek, omdat er volgens justitie nieuwe feiten aan het licht waren gekomen. Volgens de rechtbank is hier echter geen sprake van.

De Amsterdamse crimineel Van Hout werd in de nacht van 20 op 21 december 2000 in Amstelveen van grote afstand met een geweer beschoten. Hij bleef ongedeerd totdat hij op 24 januari 2003 alsnog werd doodgeschoten.

De rechtbank maakte korte metten met de getuigenverklaring van kroongetuige Edgar van L. en bestempelde deze als ongeloofwaardig.

Van L. had verteld dat John Mieremet opdrachtgever was van de mislukte moordaanslag en dat V. de schutter was.

Volgens de rechters is het opvallend dat de kroongetuige zich zo weinig details kan herinneren van de gesprekken die hij in 2003 en 2004 met Mieremet over de aanslag zou hebben gevoerd.

Mieremet werd zelf in november 2005 uit de weg geruimd.

Ook andere zaken die het OM had aangevoerd als bewijs, leveren volgens de rechtbank geen feiten op die nieuw licht op de zaak werpen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: