dinsdag 24 juni 2008

GeenStijl versus Justitie

De fatsoenspolitie draait overuren op dit moment. Na de arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot was het vorige week de beurt aan Annelies, de drijvende kracht achter weblog Hoeiboei om zich te melden op het politiebureau wegens enkele ongevallige teksten. En vandaag werd Fleischbaum van weblog GeenStijl uitgenodigd voor een gesprekje.

Het ging om 15 reacties van lezers die in 2006(!) op het weblog waren achtergelaten. Hierover is 4 x aangifte gedaan. 1 aangifte kwam van PvdA-deelraadslid Rita Mungra, die al eerder met GeenStijl overhoop lag.

Het gaat voornamelijk (maar niet alleen) om de volgende zinsnede:

"In het kader van "VOC-mentaliteit" stel ik voor dat ook Rita "Jabba de Hut" Moengra een enkele reis Taki-taki oerwoud krijgt, op de Tsjoeke-tsjoeke Steaumboot richting negorij. Haar natuurlijke biotoop, temidden van heur Wouter Bosaapkes....Dit land kan zoveel beturrrrrrrrrrrr!"

Voorts waren er dan 3 aangiftes van het Meldpunt Discriminatie Internet, allen daterend uit 2006 of daarvoor.

Het MDI heeft echter geen zaak omdat zij de reacties direct heeft doorgestuurd naar de politie, zonder eerst bij GeenStijl aan de bel te trekken. Keren dat MDI dat wel deed, werd er door GeenStijl keurig gehoor gegeven aan dit verzoek.

Omdat Justitie GeenStijl redactioneel NIETS kan maken, proberen ze het dus via de reageerders.

"Moet u zich voorstellen: aan deze zaak is gedurende twee jaar gewerkt. Twee jaar lang is er gezocht naar een stok om de hond mee te slaan. Worden dienders belast met het opnemen van verklaringen en bemoeit een heuse officier van Justitie zich met deze zaak. Kost een paar centen, maar dan heb je ook niks." Aldus GeenStijl.

Lees het hele verhaal hier

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: