dinsdag 27 mei 2008

Rechters gaan door in Snelkookpanmoordzaak

De drie rechters die eerder deze maand een verzoek hebben gedaan om van de zogenoemde Snelkookpanmoord te worden gehaald, moeten gewoon doorgaan. Een andere Haarlemse rechtbank oordeelde vandaag dat er geen reden is om de rechters te vervangen.

De drie rechters deden hun verzoek terug te mogen treden, nadat een intern stuk over de zaak per abuis bij het Openbaar Ministerie en de verdediging was terechtgekomen. In dat stuk werden al allerlei oordelen over de zaak gegeven. Volgens de advocaten van de hoofdverdachte was daarmee de onpartijdigheid van de rechtbank in het geding.

Het proces wordt nu 5 juni voortgezet. Volgens advocaat Hans-Otto den Otter ligt het "in de lijn der verwachting" dat de verdediging dan met een wrakingsverzoek komt. De advocaten van de hoofdverdachte hebben dat al eerder aangekondigd.

De hoofdverdachte in deze zaak, de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem, zit al ruim 3,5 jaar in voorarrest. Het OM beschuldigt hem ervan dat hij in 1997 zijn toen 28-jarige broer heeft vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd in een snelkookpan uitgekookt en zijn lichaam door een vleesmolen gedraaid.

Mehmet Y. zou in 2002 ook zijn 30-jarige ex-vrouw Meral op gruwelijke wijze hebben vermoord. De man ontkent beide misdrijven. Zijn proces liep eerder flinke vertraging op, nadat hij eind 2006 zijn twee advocaten naar huis had gestuurd.

Me dunkt dat als rechters zelf vragen verschhond te mogen worden, dat het dan raar is dat een andere rechter kan beslissen dat dat niet mag.

Read this doc on Scribd: snelkookpanmoord

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: