vrijdag 16 mei 2008

Nieuw proces voor Sirhan Sirhan?

William Pepper, de advocaat van Sirhan Sirhan die veroordeeld is voor de moord op Robert Kennedy, 40 jaar geleden, probeert een nieuw proces te krijgen voor zijn client.
Hij doet dit op basis van een audio-analyse van de zgn. 'Pruszynski tape' die onlangs is opgedoken. Op deze tape zijn 13 schoten te horen die volgens forensisch experts van Praag en Joling toe behoren aan twee verschillende wapens.

Er zijn al langer vraagtekens geweest over het feit of Sirhan Sirhan de moord heeft gepleegd en of hij dat dan alleen zou hebben gedaan. Feit is dat Sirhan Sirhan ter plekke was, met een revolver en dat hij die revolverl 8 keer heeft afgevuurd. 6 van deze schoten zijn afgevuurd nadat hij overmeesterd was en men zijn arm in bedwang had. Sirhan Sirhan stond vóór Robert Kennedy, terwijl Kennedy is getroffen door 4 schoten die van achteren kwamen. Het dodelijke schot werd afgevuurd op ca 3 cm achter Kennedy's rechter oor. Een ander schot ging door zijn schouder en werd teruggevonden in een plafondplaat áchter Sirhan Sirhan. Deze feiten werden destijds door de rechter terzijde geschoven.

Waarom Sirhan Sirhan ter plekke was met een caliber .22 revolver en dit ook heeft afgevuurd, is onduidelijk. Volgens zijn advocaat was hij ge-hypnoprogrammeerd en kan hij zich tot op vandaag niets van het incident herinneren: "Men vertelde mij dat ik Robert Kennedy had gedood en op een moment ben ik dat gaan geloven".

Desondanks acht Pepper de kans dat zijn verzoek wordt toegekend vrij klein. "Er is een algemene aanname van schuld van mijn client en het zal moeilijk zijn die mening te veranderen", aldus Pepper.

Eind 2004 probeerde Sirhan Sirhan reeds te voorkomen dat het hotel waar de moord plaats vond gesloopt zou worden. Hij geloofde dat er mogelijk nog belangrijke aanwijzingen te vinden waren in het hotel, waaronder kogels die mogelijk ergens ingeslagen waren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: