vrijdag 16 mei 2008

Hondenbrigade opnieuw in opspraak

Volgens de korpsleiding van Amsterdam-Amstelland is het een zooitje bij de hondenbrigade, agenten worden verdacht van fraude, discriminatie en naaien tijdens diensttijd.

Het veertig koppen tellende honden-korps wordt stevig doorgelicht, zeven medewerkers zijn inmiddels op non-actief gesteld.

Drie verdachten op buitengewoon verlof, met behoud van salaris, zijn woedend over de aanval van de korpsleiding, gisteren eiste de Nederlandse Politiebond dat zij weer aan het werk mogen gaan.

Twee man van dit illustere duo hebben intussen enkele misstanden bekend, met de kanttekening dat hun gedrag voortvloeide uit een gevoel van onmacht met de daar bijbehorende frustraties. Zo hebben zij vaker meldingen van ongepast gedrag van chefs en instructeurs gemaakt waar niets mee werd gedaan.

Men meet met twee maten waarbij de leiding buiten schot wordt gehouden was het commentaar van advocaat Willem de Klein. Collega Yvette Kuyt ontkent de aantijgingen namens het korps en wil de geschorste dienders van de werkvloer houden.

Uitspraak van de rechter is over twee weken.

De hondenbrigade -elders in het land- was onlangs al in opspraak toen bleek dat de testen niet dubbelblind werden uitgevoerd en de begeleiders mogelijk hun honden hadden beinvloed. Toen zijn een aantal begeleiders veroordeeld tot werkstraffen voor meineed.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: