donderdag 7 februari 2008

16 jaar cel voor liquidatie Michael Schuurman

Twee Alkmaarse mannen (45 en 43 jaar) zijn veroordeeld tot 16 jaar cel voor de moord op Michael Schuurman (37) uit Velsen op 14 december 2006.

Schuurman zou na een tip uit het milieu een half jaar eerder 40 kilo softdrugs hebben gestolen uit een huis in Alkmaar. Deze partij behoorde toe aan een Nederlands-Marokkaanse drugsbende met verschillende drugsopslagplaatsen in de regio. De bende traceerde Schuurman als 'dader' nadat hij delen van de partij had verkocht. Iemand van de bende zoekt het slachtoffer thuis op en maakt bij de deur een foto van Schuurman met zijn mobiele telefoon. Via deze foto werd hij herkend door een vrouw die aanwezig was in het beroofde drugspand in Alkmaar.

Schuurman zit te kaarten in een café in Beverwijk als twee gemaskerde mannen binnenlopen. Zij dwingen hem zijn handen omhoog te doen, waarna zij van korte afstand op hem schieten. Als hij probeert weg te strompelen, schieten ze nog een aantal keer op hun slachtoffer. In april 2007 werden de twee mannen aangehouden wegens betrokkenheid bij de moord op Schuurman.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: