woensdag 12 december 2007

La Serpe. Holleeder, Jesse R en Peter R. de Vries

Opvallende mededeling van de officier van justitie over Peter R. de Vries tijdens de pro forma zitting tegen de verdachten van van de moord op Houtman en Van der Bijl. In november 2004 zou in het Naardense restaurant Het Arsenaal een bijeenkomst hebben plaatsgevonden met Peter R. de Vries, Willem H., (de huidige kroongetuige) Peter la S. en Jesse R. Dit gerucht gonsde al. Maar de officier van justitie voegde er een paar feitjes bij.

De Vries heeft, zo zei de officier van justitie H. Oppe, tegenover de politie de bijeenkomst bevestigd maar ontkend dat Willem H. hierbij aanwezig was. Maar een medewerker van Het Arsenaal heeft verklaard dat Willem H. wel degelijk met dat gezeldschap aan tafel zat. Hij wist nog precies welke tafel en haalde ook nog de bon boven water. Bovendien zei de medewerker precies te weten wie Willem H. was omdat hij die nog kende uit een vorig etablissement waar hij werkte.

Onderwerp van het gesprek was het maken van een negatieve uitzending over de Amsterdamse Criminele Inlichtingeneenheid door Peter R. de Vries. Peter la S. zou daarin op moeten treden maar zag hier uiteindelijk van af.

Een en ander kwam naar boven in een pro forma-zitting tegen Ali A.. Peter La Serpe en Sjaak B. die worden verdacht van het uitlokken en uitvoeren van een reeks liquidaties.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: