vrijdag 15 december 2006

Echtgenoot bekend moord op vrouw

Jan P. (38), de echtgenoot van Evelyn Bartolay(36), de vrouw die maandag 11 december om het leven kwam in Sliedrecht heeft bekend dat hij haar heeft vermoord. De man is gisteren vastgezet. De Filipijnse Bartolay werd maandag door agenten dood aangetroffen in de tuin van haar woning aan de Douwes Dekkerstraat. Rond halfzes 's middags was via 112 een melding van een misdrijf binnengekomen. Bij de woning aangetroffen, konden hulpverleners het slachtoffer niet meer helpen. Het echtpaar heeft 3 kinderen van 9, 11 en 13 jaar.

Het stel lag in scheiding en woonde sinds enkele weken apart van elkaar. De vrouw was achtergebleven in de woning. Toen de Sliedrechter gisteren op bezoek kwam kregen ze de fatale ruzie.

De politie trof de hevig bloedende vrouw aan in de achtertuin. Waarschijnlijkheid was zij op het moment dat de agenten arriveerden al overleden. De man was nog in de woning. De politie sloot hem in.

Buurtbewoners omschrijven de man als ‘zeer lichtontvlambaar’. Een enkeling spreekt zelfs van ‘een dictator’. Volgens hen was het niet de eerste keer dat Jan P. - werkzaam in de baggerindustrie - zijn vrouw mishandelde. Dat zou ook zijn gebeurd bij zijn vorige echtgenote.

De man heeft verklaart dat zijn vrouw dreigde hem financieel 'helemaal kapot' te maken. Het was hem toen zwart voor de ogen geworden waarop hij haar in een opwelling wurgde.

Update Later zou de OvJ 6 jaar cel eisen. De rechtbank veroordeelde hem conform de eis op 21 juni 2007

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook