dinsdag 8 augustus 2006

Levenslang voor opdrachtgever A12 moorden: Ten onrechte

De rechtbank Utrecht heeft uitspraak gedaan in de zogenaamde 'A-12 zaak'. De verdachte, Aldo Giannotta wordt schuldig bevonden aan het medeplegen van moord op twee Brazilianen die in 2002 langs de rijksweg A-12 bij Woerden werden gevonden. Ook wordt verdachte veroordeeld voor het transport van verdovende middelen.

Naar het oordeel van de rechtbank rechtvaardigen de bewezenverklaarde feiten geen andere straf dan een levenslange gevangenisstraf.

Het betreft hier een zeer zwak vonnis. De verdachte heeft altijd volgehouden niets met de moorden te maken te hebben. Hij kwam pas in beeld toen een in Nederland gearresteerd kopstuk van de SCU (Sacra Corona Unita) als spijtoptant (pentito) in Italië ging praten. Deze Filippo Cerfeda biechtte zo'n 20 moorden op, waaronder 6 in Nederland en hij kreeg daarvoor 30 jaar gevangenisstraf, waarvan hij er slechts 7,5 hoeft uit te zitten. Hij en zijn familie worden vervolgens in een spijtoptanten programma beschermd en onderhouden door de Italiaanse overheid.

Aldo Giannotta heeft altijd volgehouden afgeperst te zijn door Cerfeda. Zijn veroordeling door rechter Bueno vond uiteindelijk enkel plaats op de getuigenis van Cerfeda, hoewel deze een belang had zoveel mogelijk namen te noemen. De getuigenis van Cerfeda's rechterhand Franco werd terzijde geschoven.
De getuigenis van Cerfeda is mede ongeloofwaardig omdat uit het pv blijkt dat er erg sturend wordt opgetreden en Cerfeda zich ten aanzien van de deelname van G erg op de vlakte houdt en zichzelf herroept.

Een zéér slechte beurt voor de rechtbank in Utrecht en voor rechter Bueno. Het was hier duidelijk een zaak van 'die man heeft het gedaan, nu moeten we alleen de argumenten er nog bijzoeken'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook