donderdag 29 juni 2006

Nederlander vermoord in Nairobi

Bij een overval in de Keniaanse hoofdstad Nairobi is zaterdagavond 29 juli Toon van Tuijl (46) uit Eindhoven neergeschoten.

Designontwerper Van Tuijl , bekend van de postbussen van TPG Post, zat met zijn vrouw Cynthia Postma en een bevriend Keniaans echtpaar in een auto toen vanuit het donker het vuur op hen werd geopend.

Zowel Van Tuijl als de vrouw van het andere stel, Robina, werd dodelijk getroffen. Van Tuijl zat voorin en werd in de buik geraakt. Hij overleed later op 30 juli in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Robina stierf in de doorzeefde auto. Haar man Arif, met wie Van Tuijl aan een ontwikkelingsproject werkte, zat achter het stuur en raakte gewond.

„Vermoedelijk zijn we opgewacht”, vertelt Van Tuijls vrouw Cynthia, die inmiddels is teruggevlogen naar Nederland. „We hadden net wat gegeten en waren nog ergens blijven hangen bij een livebandje, toen we met de auto aankwamen bij het huis van Arif. Opeens werd er op ons geschoten. Arif wist er nog voor te zorgen dat we wegkwamen.” In het ziekenhuis bleek Van Tuijl niet meer te redden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook