woensdag 21 juni 2006

Dode man gevonden in Utrecht

In Utrecht is Wouter Dol (65) dood gevonden in zijn flat aan de Beneluxlaan. Hij is door geweld om het leven gekomen. Wouter Dol is de oud-directeur van de Utrechtse Stadsschouwburg.

Update 3 oktober
De Marokkaanse politie heeft in Casablanca de Marokkaanse verdachte Mohammed A.Z. (26) aangehouden voor de moord op de 65-jarige Utrechter Wouter Dol. De mannen kenden elkaar uit de homoscene.

Update 18 januari 2008
Volgens Z drong Dol aan op seks en toen dat niet lukte, zou Dol een mes hebben gepakt. Z zegt dat hij uit zelfverdediging het mes heeft afgepakt en z'n gastheer heeft neergestoken.

Update 9 oktober 2008
Het Openbaar Ministerie in Casablanca heeft donderdag levenslang geëist tegen Mohammed A.Z. die verdacht wordt van de moord op Wouter Dol.
De officier van justitie legde de verdachte moord ten laste en diefstal van Dols eigendommen. Volgens de officier bewezen het Nederlandse politieonderzoek en de verhoren bij de onderzoeksrechter in Casablanca voldoende dat hij de Utrechter met voorbedachten rade heeft gedood.

Update 17 oktober 2008
Mohammed A.Z. is in Marokko veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.

Update 16 maart 2009
Mohammed A.Z. is in hoger beroep in zijn land veroordeeld tot 17 jaar celstraf voor de moord op de Utrechter Wouter Dol.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook