donderdag 8 juni 2006

Moord op jong Stel in Rotterdam

Karim Bouhmala Karim Bouhmala (33) en zijn vriendin Sabah el Fadili (25) zijn op 24 juni rond het middaguur in Karims woning aan de 's-Gravendijkwal in Rotterdam vermoord. Karim was actief in het harddrugscircuit. Zijn vriendin Sabah was dat niet.

Zij werden pas op 3 juli, negen dagen na de moord, door de politie gevonden toen verontruste familieleden alarm sloegen.

Karim verbleef illegaal in Nederland en maakte carrière in de drugswereld. Hij maakte deel uit van een wijdverspreid netwerk dat drugs smokkelt naar onder meer Portugal. Eerder al heeft de politie verdachten van deze criminele organisatie opgepakt. Volgens vrienden was Karim in de periode voor zijn dood angstig. Hij zou niemand meer vertrouwen.

Er zou een grote hoeveelheid harddrugs in de woning van Karim liggen. Maar die drugs heeft de politie niet teruggevonden. De moordenaars zijn er waarschijnlijk mee vandoor gegaan.

Ook de auto van Karim, zijn huissleutels en zijn horloge van het merk Audemars Piquet zijn door de daders meegenomen. De auto, een blauwe Volkswagen Golf met kenteken 02-LL-KV, wordt 12 uur na de moord door een bewakingscamera bij grensovergang Hazeldonk (naar België) gefilmd. Er rijdt bovendien een rode Toyota Carina achter die ook met het misdrijf in verband kan worden gebracht. De blauwe Golf wordt een aantal dagen later gevonden aan de Lange Winkelstraat in Antwerpen. Uit de datum op de parkeerbonnen is op te maken dat de wagen daar al sinds zondag 25 juni, een dag na de dubbele moord, stond.

Ook is de politie op zoek naar mensen die tijdens het sporenonderzoek naar het huis van Karim en Sabah aan de 's-Gravendijkwal hebben gekeken. Tussen dat publiek zaten naar alle waarschijnlijkheid ook verdachten. Dat was rond 19.30 uur op maandagavond 3 juli tegenover het huis bij het monument.

Ook zoekt de politie een vriend van Karim. Zijn naam is Tarik en hij is werkzaam in het Rotterdamse horecacircuit. Hij behoort niet tot de verdachten, maar heeft mogelijk wel belangrijke informatie over het leven van Karim.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook