vrijdag 2 juni 2006

Française vermoord op Sint Maarten.

angelique-chauvire Op St. Maarten is het lichaam gevonden van de Francaise Angelique Chauviré (30) (foto). Het lichaam lag in de struiken bij Dawn Hill Beach en zij was al minstens twee dagen tevoren overleden.

Chauviré blijkt sinds 24 mei al als vermist te zijn opgegeven, maar werd op 31 mei nog in Grand Case gezien. Haar auto werd in die periode aangetroffen in Frans Cul-de-Sac en bleek vernield.

Chauviré werkte bij een winkel op Orient Beach. Het is een van de meest gruwelijke moorden die op St. Maarten heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer is misbruikt en de moordenaars hebben haar met stenen bewerkt. Ze heeft ook minstens een schotwond.

De moord op Angelique was de achtste sinds het begin van 2006 aan de Hollandse kant van St. Maarten.

Update 8 juni 2006
Honderden mensen hebben donderdag meegelopen in de stille tocht die werd gehouden voor de Franse Angélique Chauviré.

Het verminkte lichaam werd vorige week vrijdag gevonden in het struikgewas bij Dawn Beach. De ouders van Chauviré, Yves-Pierre en Renée, liepen ook mee, net als vele vrienden maar ook sympathisanten als protest tegen het escalerende geweld op het eiland.

“Ze was de aardigste en vriendelijkste persoon die ik op het eiland heb ontmoet”, zegt Marco, de eigenaar van de Sexy Fruit Boutique op Orient Beach waar Chauviré werkte. “Een tragedie als deze mag nooit meer plaatsvinden”, voegt een van de lopers in de mars eraan toe.

Burgemeester Jean-Luc Hamlet en oppositielid Aline Choisy, die het slachtoffer persoonlijk kenden, spraken troostende woorden uit. De burgemeester bezwoer dat de daders in deze zaak berecht zullen worden en riep het publiek op om mee te werken aan de oplossing van de zaak.

Aline Choisy, die mishandelde vrouwen bijstaat, riep op om een einde te maken aan het geweld. “Vandaag was het Angie, morgen kan het iemand anders zijn. Ik heb nog nooit zoveel geweld meegemaakt als nu. Dus als men iets weet, ga dan met deze informatie naar de politie.”

Angeliques oprechtheid en vriendelijkheid is haar, volgens Choisy, wellicht fataal geworden. Loco-burgemeester Guy Erb kan zich verplaatsen in de tragedie. Zijn vrouw werd twee jaar geleden verkracht in haar huis in de wijk Pelican.

Hoewel het lichaam van Chauviré aan Nederlandse kant gevonden is, wordt het onderzoek geleid door de Franse autoriteiten.

Update 28 Juli 2006
De politie heeft een man aangehouden die het laatste gezien is met Angelique Chauviré, de nacht voor ze dood werd gevonden. Het gaat om Kathron Fortune (alias Curchi) uit St. Kitts, die al vast zat als verdachte van de moord op de 22-jarige Arubaan Ervin Margarita die 11 mei 2006 werd doodgeschoten. (Fortune werd hiervoor later tot 19 jaar celstraf veroordeeld.)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook