donderdag 20 april 2006

TBS- er verkracht autistische jongen? Nee toch niet

Een autistische jongen (16) zou door TBS'er Dennie M. (23) verkracht zijn in de Groningse jeugdinrichting 'Het Poortje'. Het voorval vond al in december 2005 plaats. Het slachtoffer heeft gedragsproblemen, en vertelde pas maanden later wat er is voorgevallen. De TBS-er heeft ontkend.

M. zou zijn slag geslagen hebben in de kleedkamer van de sportzaal, toen een van de begeleiders even weg ging om handdoeken te halen. De dader zat in de jeugdinrichting door bemiddeling van zijn advocaat. De man heeft al enige ernstige misdrijven begaan, en hoort eigenlijk thuis in een volwasseneninrichting. Het slachtoffer daarentegen werd ten onrechte geplaatst in de groep van kinderen die strafbare feiten hebben gepleegd.

Inmiddels is de TBS-er overgeplaatst naar gevangenis de Marwei in Leeuwarden. Tijdens zijn overplaatsing wist hij te ontsnappen, maar hij is inmiddels weer opgepakt. De man heeft eerder een misdrijf begaan nadat hij was ontsnapt tijdens een verlof.

Update: M.is vrijgesproken nadat experts hadden betoogd dat het verhaal van de autistische jongen niet kon kloppen. De verkrachting zou hebben plaatsgevonden met een biljartkeu terwijl de jongen met een handdoek om liep
De TBS-er heeft een schadevergoeding gekregen wegens onterechte gevangenisstraf.

Update: Dennie M wordt later veroordeeld voor een ontvoering in Scheveningen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook