dinsdag 16 november 2004

Chinese studente vermoord in Haarlem

Yi GuOm half twee vannacht is in haar apartement aan de Boerhavelaan in Haarlem het lichaam gevonden van de in Sjanghai geboren chinese studente Veronica Yi Gu (31) (foto), ook bekend als 'Ronnie' of 'Lonny'. Zij is gewurgd met een electriciteitssnoer en haar mond en neus zijn afgeplakt met tape. Door de moord is ook het ongeboren kind van Veronica overleden. Yi Gu was tweedejaars studente International Business and Management aan de Hogeschool InHolland.

De politie is gewaarschuwd door vrienden van Veronica die zich zorgen maken omdat de 7 maanden zwangere Veronica de telefoon niet opneemt en ook niet geageert op kloppen. Haar vriend zit op dat moment wegens familieomstandigheden in Amerika.
Uit de woning wordt onder andere een laptop en een pinpas vermist, waarmee in Heemstede wordt gepind. Als de foto van de bewakingscamera op TV wordt vertoond wordt de pinner herkend als Jian Xia (27).

Jia Xia woonde bij Yi Gu in de buurt, kende haar en was ook wel eens in haar flat geweest.
In zijn flat treft de politie nog meer spullen aan van Veronica, Jia Xia is echter gevlogen.

jian-xia pint Update 2-2-2010: Jian Xia is nog altijd niet gevonden, het laatste spoor dateert van eind 2004 in Antwerpen, hij wordt op de nationale opsporingslijst geplaatst.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook