maandag 22 maart 2004

Eis: 16 jaar tegen arts die vrouw in brand liet steken

Tegen de arts Pieter P. (39) uit Den Haag is gisteren voor de rechtbank zestien jaar cel geëist. P. wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven zijn ex-vrouw Sonia (38) in Delfgauw levend te laten verbranden.

Op zondagmorgen 6 juni 2003 belden twee junkies - Petja de L. (26) en Johnny H. (38) - aan bij de woning van de vrouw aan de Heemraadstraat. Toen de vrouw in haar nylon nachtjapon opendeed, overgoten ze haar met benzine en staken haar in brand. Het slachtoffer stond meteen in lichterlaaie en raakte zo ernstig gewond, dat ze de aanslag ternauwernood overleefde. De twee zoontjes Mark en Michael en de ouders van de vrouw liepen lichte verwondingen op toen zij het vuur probeerde te doven.

Het OM denkt dat het motief gelegen is in het feit dat de ex van Pieter P. met een andere man wilde trouwen. P. zelf ontkend in alle toonaarden. De twee junks, die zeiden dat ze 1.000 euro beloning zouden krijgen van P., hoorden ieder tien jaar cel tegen zich eisen.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden is P. niet van Nederlandse afkomst. De man vluchtte met zijn vrouw in 1990 uit Egypte omdat hij daar als christen vervolgd zou worden.

Pieter P. krijgt 15 jaar

Update Oktober 2014.
Pieter P is medio 2012 weer vrijgekomen waarna hij na negen jaar in de bak te hebben doorgebracht weer aan het werk kon bij een verpleeghuis in Enschede. Hij zweeg daar over zijn verleden. Toen het verpleeghuis achter zijn voorgeschiedenis kwam, werd hij ontslagen. Ook mishandelde toen zijn nieuwe vriendin en haar moeder.

Het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle oordeelde eerder dat de man gewoon mag aanblijven als arts, maar de IGZ betoogde 28 oktober2014 voor het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Den Haag de man helemaal te schrappen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook