donderdag 19 december 2002

Eis: 15 jaar voor moord op Jan Hertogs

Tegen de illegale Koerd Enver P. (alias 'Galo') (35) is voor de rechtbank in Den Haag 15 jaar geëist voor de moord op Jan Hertogs (20) uit Den Haag die op 27 mei in zijn woonplaats werd doodgeschoten. Hertogs was een toevallig slachtoffer. Hij was slechts op het verkeerde moment op de verkeerde plaats: Hertogs stond buiten café Getto's aan de Herengracht en had net zijn moeder gebeld omdat hij iets later thuis zou komen. Hij zou echter nooit meer thuiskomen.

Enver P. zou uit wraak op het café hebben gehandeld, omdat hij daar eerder ruzie had gehad en was afgewezen door een Iraans meisje op wie hij verliefd was geworden.

De Koerd kan zich van het gebeuren niets herinneren zegt hij. Rechter mr. E. Timmermans friste aan de hand van getuigenverkaringen het geheugen van Enver wat op: Hij had al vaak problemen gehad in café Getto's, een Iraans meisje uit het café moest niets van hem hebben, ruim twee weken voor de gruwelijke moord was Galo nog betrokken bij een vechtpartij in de horecagelegenheid waarna hij tegen een kennis zou hij hebben gezegd dat hij alles in het café kapot zou maken én daar iedereen zou vermoorden om de Iraanse te krijgen.

Officier van Justitie mr. Harderwijk vindt dat er sprake is van moord en geen doodslag en eiste 15 jaar.
Uitspraak 2 januari 2003. (Het werd 15 jaar) LJN-nummer: AF2594  Zaaknr: 09-757282-02

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook