dinsdag 3 december 2002

Moord in The Matrixx

Vanochtend om half zes  zijn twee portiers neergeschoten door een man die zij tevoren hadden verwijderd uit discotheek The Matrixx in Nijmegen. Portier Eddy van den Acker overlijdt, zijn collega Jeroen (37) raakt zwaar gewond.

Update 16 oktober 2003: De dader is de Antilliaan June C. Allen (29). Hij  liet zijn vriendin een pistool halen.

Allen was in de vroege ochtend van 3 november door portiers uit de disco gezet omdat hij moeilijkheden veroorzaakte in de hal. Daarop belde hij naar zijn vriendin Bianca B. (26) , die op dat moment in nachtclub De Ambassadeur was samen met Steven V. (22). Allen vertelde haar dat hij ruzie had in The Matrixx en vroeg haar of zij hem het wapen van V. kon leveren. V. zou het wapen aan de vrouw hebben gegeven, die het vervolgens aan haar vriend overhandigde en hem terugreed naar The Matrix.

Allen hield zich schuil tussen mensen die voor de deur van de The Matrixx stonden. Toen de deuren opengingen heeft hij volgens justitie het wapen leeggeschoten op de portiers.

Na de moord hielp zijn vriendin A. aan een onderduikadres. Justitie legt de vriendin en V. medeplichtigheid aan moord en poging tot moord ten laste omdat zij A. aan een vuurwapen hebben geholpen. Volgens officier van justitie mr. A. van Veen hebben zij niets gedaan om A. te stoppen. Maar volgens hun advocaten wisten zij niet wat A. van plan was. Volgens een getuige zij allen na dat hij verwijderd was: 'Ik zweer het op mijn moeder en op mijn dochter, ik schiet jullie kapot.'

Volgens de psychiaters combineert de dader 'een broos gevoel van eigenwaarde met superioriteitsgevoelens'.

June Allen werd veroordeeld tot 18 jaar. Bianca B. werd veroordeeld tot de 249 dagen die zij reeds in voorarest heeft doorgebracht, aangevuld met vier maanden voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 240 uur.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook