dinsdag 7 november 2000

Onschuldige aangehouden in zaak Vaatstra

Gisteren is Klaas Kempenaar (39)  uit Westergeest is gisteren op zijn werk door 12 man politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Marianne Vaatstra. Hij werd vandaag echter al weer vrijgelaten toen zijn DNA niet bleek te matchen.

Automonteur Kempenaar, zou Marianne Vaatstra hebben gekend. Hij kwam in beeld toen hij de dag na de moord de politie belde om te zeggen dat hij op de avond van de moord op de plaats van het delict was en een auto had zien wegrijden. Pas vijf weken later werd hij teruggebeld met de vraag DNA af te staan. Dat weigerde hij om principiële redenen. Volgens Kempenaar was zijn melding de enige reden voor die vraag.

Persofficier Brouwer haastte zich echter om de blunder goed te praten door te stellen ' dat er uit het onderzoek veel meer naar boven was gekomen'  en dat het een ' dikke verdachte betrof'.

Je vraagt je dan natuurlijk wel af wat er dan uit het onderzoek naar boven is gekomen. Het lijkt er meer op dat justitie zich aan het schoonpraten is.

Update 19 november 2012: Nu er een ander is gearresteerd wiens DNA wel bleek te matchen, wordt de vraag wat Kempenaar dan ' een dikke verdachte'  maakte wel weer wat prangender. Het blijkt maar weer dat je maar beter niet de politie kunt bellen want bij gebrek aan een verdachte maak je dan de tipgever maar verdachte. Cees B (van de schiedammer parkmoord)  weet daar alles van.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook