woensdag 5 april 2000

Man vermoord in mortuarium ziekenhuis

catharina Vanmiddag is om 13.45 uur in het mortuarium van het Catharinaziekenhuis in Eindhoven de 48-jarige Eindhovenaar F van der Sanden gedood.

Het slachtoffer was op bezoek in het mortuarium om eerbied te betuigen aan de op 1 april vermoorde Regi (Reginald) Koenders (35).

Een man, waarvan vermoed wordt dat het de broer (Julien) van Regi Koenders is, kwam het mortuarium binnen en pakte het slachtoffer vast. Hij stak hem met een mes in de halsstreek. Het slachtoffer overleed vrijwel direct.

De politie gaat er dan ook van uit dat het incident te maken met de liquidatie afgelopen zaterdag van Regi Koenders uit Eindhoven. Die werd in zijn woonplaats in koelen bloede doodgeschoten toen de auto waarin hij als passagier meereed voor een verkeerslicht moest stoppen. In beide zaken kent de politie de identiteit van de dader, maar heeft nog geen arrestatie kunnen verrichten.

Koenders en de 48-jarige man waren vrienden. Ze behoorden beiden tot een klein groepje in de drugsscene van de Eindhovense volksbuurt Woensel. De dader van de steekpartij is volgens de politie een bekende van Koenders.

In het mortuarium waren enkele tientallen familieleden en vrienden van Koenders aanwezig. De emoties liepen volgens de politie hoog op. Alle getuigen werden overgebracht naar het politiebureau en daar verhoord. Het motief van de ziekenhuismoord is nog onduidelijk.

De afrekening waarvan Koenders het slachtoffer is geworden, houdt volgens de politie geen verband met een caféruzie waarbij een week eerder de 29-jarige A. Pruijmboom uit Eindhoven is doodgeschoten. De ruzie in het café ontstond tussen een groep woonwagenbewoners, onder wie het slachtoffer, en een aantal Antillianen. Koenders is van Surinaamse afkomst. Meteen nadat hij was vermoord, deed volgens het ANP in Eindhoven het verhaal de ronde dat de familie Pruijmboom daar verantwoordelijk voor was. Die ontkent dat in alle toonaarden. Een aantal familieleden voelde zich volgens het ANP echter dermate bedreigd, dat ze zijn ondergedoken.

Update 13-6-2009. Voor de moord op Koenders werd ene Danny veroordeeld. Nadat hij zijn straf had uitgezeten ontstond veel twijfel of hij wel schuldig was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook