vrijdag 31 juli 1998

Sandra Kalk dood gevonden in Kolham

Op Kolham (gemeente Slochteren) is het stoffelijk overschot van Sandra Ilona Kalk (17) gevonden bij een bosperceel (foto) vlakbij de Knijpslaan langs de rijksweg A7. Zij is doodgeschoten.

Sandra was sinds zondagavond 26 juli vermist, maar omdat zij woensdag 29 juli nog gezien was in winkelcentrum Groot Gorecht in Hoogezand in het gezelschap van een paar Turken, hield de familie rekening met een ontvoering.

Haar lichaam werd gevonden na een tip van iemand die 'iets had gezien' bij het bosperceel. Wrang genoeg ligt dat vlak bij het transportbedrijf van haar vader Johnny Kalk in Kolham. 

Update 30 augustus 1998: Sandra's vriend, de Turk Mutlu H. (22) uit Hoogezand is  om het leven gekomen toen een schietpartij uitbrak op de parkeerplaats aan de sluiskade in Martenshoek waar een arrestatieteam hem probeerde op te pakken in verband met de moord op Sandra Kalk. De Turk opende zelf het vuur met twee schoten, waarop werd teruggeschoten. Een andere turk, die de auto bestuurde waarin Mutlu H. reed, is meegenomen voor verhoor. De politie was in actie gekomen toen Mutlu H. een plaatsgenoot had gegijzeld die een verklaring over de moord wilde afleggen.
Na de schietpartij is door de politie in een drietal woningen in Hoogezand huiszoeking verricht en werden diverse goederen in beslag genomen. Twee inwoners van Hoogezand werden daarbij door de politie aangehouden en overgebracht naar het politie bureau wegens belemmeren van de politie bij de huiszoekingen.

Update 18-11-2005: De man die zondagavond 14 november 2005 Emad Madani (38) doodschoot in de binnenstad van Groningen is volgens Sandra's vader Johnny betrokken bij de dood van Sandra. De man is nog steeds voortvluchtig. 

Site ter nagedachtenis

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook