dinsdag 12 november 1996

Vrouw vermoord

In recreatiepark Het Hulsbeek bij Oldenzaal, is in een kuil het lichaam van Willemien Overesch (41) uit Vriezenveen gevonden. Zij was door hoofdletsel om het leven gekomen. De vondst volgde op een verkeersongeluk in Enschede waarbij 3 jongens tegen een paal reden. Het ging om Melvin W. (13), N.M. (15), en R.M. (17) uit Enschede. Zij reden in de auto van Willemien

Update 17 juni 97
R.M. (17) en M.W. (14) uit Enschede zijn door de jeugdstrafkamer in Almelo veroordeeld tot respectievelijk twee en één jaar jeugddetentie wegens de moord op Willemien Overesch.

N.M. (15), ook uit Enschede, werd wegens medeplichtigheid veroordeeld tot een jaar jeugddetentie. Daarna worden alle drie de verdachten in een jeugdinrichting geplaatst, een maatregel die maximaal zes jaar kan duren. Tegen de R.M. was drie jaar jeugdgevangenis geëist, voor het overige waren de straffen en de maatregel conform de eis.

De jongste en de oudste verdachte hadden te kampen met een scala aan problemen thuis. Onder dreiging van een uithuisplaatsing bedachten de twee plannen om naar Italië te vluchten en daar een hennepkwekerij te beginnen. De oudste kwam toen met het verhaal dat hij een vrouw kende, die een auto had waarmee ze konden vluchten. De twee besloten haar uit de weg te ruimen.

N.M. was van de plannen op de hoogte maar zag ze als fantasie. Toch raakte hij bij de moord betrokken. Met de jongste groef hij bij recreatiepark Het Hulsbeek een kuil, waarin de vrouw werd begraven. R.M. had Willemien met haar auto meegelokt naar deze plek. Daar werd zij door de oudste gewurgd en met stenen op het hoofd geslagen. Daarna reden de drie, met de oudste aan het stuur, naar Enschede. De rit eindigde tegen een lantaarnpaal.

Volgens de rechtbank is niet duidelijk geworden wat het motief voor de moord was.

Volgens deskundigen lijdt de oudste dader aan een ernstige psychiatrische ziekte, waardoor het gevaar voor herhaling groot is.

Update 14 oktober 2011
Melvin W. (28) moest voorkomen omdat hij een medewerker van de verslavingsinstelling Tactus zou hebben bedreigd. De alcoholverslaafde weet zich er niets van te herinneren, maar hij zou de medewerker een kogel hebben beloofd na onenigheid over een blikje bier.
Klaarblijkelijk heeft de jeugd-TBS hem niet op het rechte pad gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook