dinsdag 26 juli 1994

Schoten op Brandweercommandant Geldrop is moordaanslag

De schietpartij waarbij J. van Zeeland (47) -de commandant van de vrijwillige brandweer van Geldrop- vorige week 21 juli 1994 zwaargewond raakte, blijkt een moordaanslag te zijn, die door twee junks werd uitgevoerd in opdracht van zijn vrouw (41), Zij had een relatie met de overbuurman (28). Haar huwelijk stond die in de weg.

De vrouw heeft een volledige bekentenis afgelegd, de overbuurman ontkent de relatie met de vrouw en enige bemoeienis met de aanslag.

De commandant werd 's ochtends beschoten, toen hij na het blussen van een autobrand via zijn slagerij naar de erboven gelegen woning wilde gaan. Zo ver kwam hij niet, want al in zijn winkel werden acht kogels op hem afgevuurd. Hij werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis.

Direct na de schietpartij werden twee mannen uit Helmond aangehouden. Een dag later arresteerde de politie, na verhoor van de twee Helmonders, de echtgenote van de brandweercommandant en de overbuurman.

De vrouw verklaarde tegenover de politie dat zij sinds eind vorig jaar een liefdesrelatie met deze man had. Haar huwelijk zou die relatie in de weg staan en daarom beraamde zij de afgelopen twee maanden een moordaanslag. Het 'vuile werk' liet zij over aan de twee mannen uit Helmond. Deze drugsverslaafden hoopten door deze actie uit de financiële problemen te komen.

De toestand van het slachtoffer is nog zeer ernstig, maar stabiel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook