zondag 16 juli 1989

Vrouw vermoord in Delft: De musicalmoord

Op de Muyskenlaan in het Delft is afgelopen nacht het stoffelijk overschot gevonden van Wilma Bres (32). Zij bleek op steenworp afstand van haar huis met meerdere messteken om het leven te zijn gebracht.

Ironisch genoeg bleek Wilma Bres op de avond voor de moord een rol te hebben gespeeld in de musical Sweeney Todd van de Amerikaans componist Stephen Sondheim over een seriemoordende kapper. In de originele uitvoering van het stuk wordt de door Wilma vertolkte mrs. Lovett door haar man Sweeney Todd vermoord, een afloop die niet in de uitvoering van het Delftse theatergezelschap Stap In was opgenomen.

Wellicht toeval, wellichtdat iemand de faux-pas in het stuk alsnog wilde rechtzetten.

In 1991 komt ene Jaco uit Delft in beeld. Er zijn meerdere belastende verklaringen tegen hem en zijn alibi blijkt miet te kloppen. De politie krijgt het bewijs echter niet rond. Later komen nog twee Spaanjaarden in beeld, maar daar wordt nauwelijks op gerechercheerd.

In 2012 komt een tip binnen dat Marco O. -die ten tijde van de moord 14 was- de dader zou zijn. Dezelfde tipgever meldt zich weer in 2017 naar aanleiding van een in de gevangenis verspreide cold case kalender. De politie heropent het onderzoek, maar omdat de vermoede dader toen minderjarig was is de moord echter al verjaard en het is onduidelijk of er iets met de tip gebeurd. Deze Marco O, komt in juli 2022 weer in beeld  als hij wordt opgepakt voor het doodsteken van zijn neef Pascal Zwartjens (47) in Delft op 2 juli 2022

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook